ایمپلنت دندان چیست؟ (بررسی کامل 0 تا 100 ایمپلنت)

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چیست؟ (ایمپلنت دندان به انگلیسی Dental Implant) ایمپلنت دندان یک پایه ثابت از جنس تیتانیوم است که جایگزین ریشه دندان از دست رفته در فک می شود و بر روی آن روکش ایمپلنت دندان که تاج دندان است قرار می گیرد.

جراحی ایمپلنت دندان با قرار دادن دندان‌های مصنوعی بصورت ثابت؛ به شما کمک می‌کند تا دیگر نگران زیبایی لبخند خود با از دست دادن دندان‌هایتان و حفظ سلامت دهانتان نباشید.

اگر به دنبال جایگزینی ثابت و مطمئن برای دندان‌ از دست رفته می‌گردید؛ به سراغ کاشت ایمپلنت دندان بروید!

البته قبل از تصمیم‌گیری درباره اینکه سلامت دندان‌های خود را حفظ کنید و زیبایی چهره‌تان را از دست ندهید؛ بهتر است از پیچ‌وخم راه آگاه شوید تا نتیجه بهتری بگیرید.

کاشت ایمپلنت دندان نیز مانند سایر جراحی‌های مختلف، نیاز به مراقبت دارد و مزایای بسیاری هم دارد اما ممکن است عوارضی نیز در پی داشته باشد که در این مطلب بررسی کاملی در مورد ایمپلنت دندان انجام می دهیم.

ایمپلنت دندان چیست؟

در پاسخ به اینکه ایمپلنت دندان چیست؛ باید گفت ایمپلنت دندان پایه ای فلزی ساخته شده از تیتانیوم است که با بدن انسان بیشترین سازگاری را دارد و در هنگام جراحی در استخوان فک جای می‌گیرد.

نقش این قطعه پشتیبانی از روکش ایمپلنت یا پروتز است که در ناحیه بی‌دندانی جای‌گذاری می‌شود. با اینکه ایمپلنت دندان، نوعی دندان مصنوعی ثابت و غیرزنده است؛ اما حالتی طبیعی دارد و با داشتن استحکام بالا و سازگاری با بافت و ساختار دهان، برای جویدن مناسب است و به استخوان آسیبی نمی‌رساند.

در تصویر زیر پایه ایمپلنت دندان را مشاهده می کنید که درون استخوان فک قرار داده شده است و جایگزین ریشه دندان می شود.

عکس پایه ایمپلنت دندان
پایه ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان (Dental implant) امروزه مطمئن ترین و بهترین روش کاشت دندان از دست رفته است که به دلیل طول عمر و کیفیت بالا طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است.

ایمپلنت دندان مناسب ترین جایگزین برای دندان های از دست رفته است و با محبوبیت این روش، روش های قدیمی تر مانند دست دندان های مصنوعی بسیار کمتر مورد استفاده قرار میگیرند.

ایمپلنت دندان از سه قسمت اصلی تشکیل شده است که عبارتند از:

فیکسچر یا پایه ایمپلنت
اباتمنت که قطعه ای واسط است
روکش ایمپلنت دندان یا تاج دندان
عکس ایمپلنت دندان
ایمپلنت دندان Dental implant

کاربرد ایمپلنت دندان چیست و برای چه کسانی مناسب است؟

به طور کلی کاربرد ایمپلنت دندان در کاشت دندان از دست رفته است؛ اما با توجه به سازگاری بالای پایه ایمپلنت دندان، ایمپلنت در بخشی از مراحل ارتودنسی و مینی ایمپلنت نیز کاربرد دارد.

اگر دندان از دست رفته دارید و سلامتی دهان و دندان و چهره تان برای شما مهم است ، ایمپلنت بهترین روش موجود در جهان برای کاشت دندان می باشد.

البته افرادی می‌توانند از کاشت ایمپلنت دندان بهره‌مند شوند که دارای یکی از شرایط زیر باشند:

  • کلیه دندان‌های فک جلو یا عقب از بین رفته باشند.
  • جای‌گذاری یکی از دندان‌های جلو، به شرطی که فاصله آن با دیگر دندان‌ها طبیعی جلوه کند.
  • جای‌گذاری چندین دندان در کنار هم به طوری که فاصله طبیعی آنها حفظ شود.
  • افرادی که نمی‌خواهند از دندان مصنوعی متحرک و قدیمی استفاده کنند.
  • زمانی که یک یا چند دندان، انتهای قوس خود را از دست داده باشند و تنها در یک سمت دندان طبیعی باشد.

مزایای ایمپلنت دندان نسبت به روش های دیگر

مزایای ایمپلنت دندان چیست؟ و چرا بهتر از روش های دیگر کاشت دندان است؟ ایمپلنت دندان بهترین روش برای جایگزینی دندان های از دست رفته است.

از آنجایی که ایمپلنت دندان درون استخوان فک قرار میگیرد استحکام بسیار بالایی دارد و مقاومت و سلامت استخوان فک را تضمین می کند و پایداری زیادی دارد.

با ایمپلنت دندان می‌توانید علاوه بر اینکه سلامت دندان، دهان و فک خود را حفظ کنید؛ زیبایی از دست‌رفته چهره‌تان را بازگردانید و با اعتماد به‌ نفس بیشتری لبخند بزنید یا صحبت کنید.

همچنین کاشت ایمپلنت دندان با سرعت بالایی انجام می‌شود و ماندگاری بالایی دارد. از همین رو می‌تواند بدون اینکه دردسری برای شما به وجود بیاورد؛ به عنوان یک دندان محکم  ثابت کارایی لازم را ارائه دهد.

بطور کلی مزایای ایمپلنت دندان شامل این موارد می شود، روشی مطمئن برای کاشت دندان است – زیبایی را به چهره بازمیگرداند – استحکام و مقاومت بالایی دارد و طول عمر بیش از 20 سال دارد.

مزایای ایمپلنت دندان مطلب مزایای ایمپلنت دندان را حتما بخوانید.

عوارض ایمپلنت

عوارض ایمپلنت دندان چیست؟

در پاسخ به اینکه عوارض ایمپلنت دندان چیست باید گفت که جراحی ایمپلنت دندان کمترین میزان عوارض را دارد و روشی مطمئن و کم عارضه محسوب می شود.

این روش جراحی نیز مانند عمل‌هایی که انجام می‌گیرند؛ ممکن است آسیب‌ها و خطراتی در پی داشته باشد. مخصوصا اگر عمل کاشت ایمپلنت دندان شما توسط یک پزشک غیرمتخصص انجام شود.

در ادامه شایع‌ترین عوارض ایمپلنت دندان را بررسی می کنیم با ما همراه باشید:

  • عفونت
  • کاهش حجم لثه
  • آسیب عصبی یا بافتی که شامل بی‌حسی در اطراف دهان، درد یا گزگز و سوزش لثه می‌شود.
  • مشکلات سینوسی ( کمتر شایع است و شامل سردردهای سینوسی، کاهش حس بویایی، دندان درد و بوی بد دهان می‌شود.)
  • تورم و خون‌ریزی
  • سوراخ شدن بافت اطراف ایمپلنت
  • آسیب ناشی از ضربه زیاد به ایمپلنت دندان

البته باید توجه داشته باشید که بسیاری از عوارض ایمپلنت دندان رایج هستند و تنها پس از گذشت دوره نقاهت و مصرف آنتی‌بیوتیک‌های مناسب درمان خواهند شد؛

اما برخی از آنها که در زمان طولانی مدتی دیده شوند؛ حتماً باید به پزشک مراجعه کنید تا مانع از آسیب‌های جبران‌ناپذیر شوید.

همچنین مراجعه به پزشک متخصص و باتجربه در کاشت ایمپلنت دندان می‌تواند تا حد زیادی عوارض ناشی از آن را کاهش دهد.

چه زمانی به ایمپلنت دندان نیاز دارم؟

همانطور که گفتیم ایمپلنت دندان روشی جدید برای کاشت دندان طبیعی است و اگر دندان از دست رفته دارید بهترین روش برای جایگزینی دندان از دست رفته ایمپلنت دندان است.

ایمپلنت دندان یکی از محبوب‌ترین روش‌های جایگزینی دندان‌های از دست رفته است. با ایمپلنت دندان می‌توانید جای دندان‌های خالی خود را پر کنید، مشکلی در جویدن غذا یا گفتار نداشته باشید، زیبایی چهره‌تان را حفظ کنید و اعتماد به نفس از دست رفته‌تان را بازگردانید.

همچنین اگر به دنبال کشیدن دندان خود هستید؛ با ایمپلنت دندان می‌توانید سلامت دهان خود را حفظ کنید و مانع از به وجود آمدن مشکلات پس از کشیدن دندان مانند مشکل جویدن غذا و تحلیل استخوان شوید.

البته آگاهی از اینکه ایمپلنت دندان چیست؛ چه کاربردهایی دارد و چه عوارضی می‌تواند داشته باشد به شما کمک می‌کند تا دوره درمان خود را بهتر بگذرانید و با کمک یک دکتر متخصص ایمپلنت خوب و مجرب به نتیجه بهتری دست پیدا کنید.

قیمت کاشت ایمپلنت

اینکه هزینه و قیمت ایمپلنت دندان چقدر است و چگونه محاسبه می‌شود؛ به نوع ایمپلنت، روش جراحی ایمپلنت، تعداد و بدن بیمار بستگی دارد.

از دیگر عوامل جانبی که قیمت ایمپلنت دندان را تحت تاثیر قرار می‌دهند؛ می‌توان به اینکه این جراحی توسط پزشک متخصص انجام می‌گیرد یا عمومی، دندان بیمار به پیوند استخوان نیاز دارد یا نه و برند ایمپلنت مورد استفاده اشاره کرد.

البته شما می‌توانید با مراجعه به صفحه زیر، از هزینه نهایی کاشت ایمپلنت دندان‌های خود توسط متخصص ایمپلنت دندان دکتر صادق آقاجری در مرکز ایمپلنت دندانپزشکی آیریک مطلع شوید.

قیمت ایمپلنت دندان مقاله قیمت ایمپلنت دندان در تهران را بخوانید.

مراحل کاشت ایمپلنت چگونه است ؟

معمولاً جراحی ایمپلنت دندان زمان زیادی طول نمی‌کشد و در دسته جراحی‌های کوتاه مدت قرار می‌گیرد. در ادامه به مراحل کاشت ایمپلنت می پردازیم با ما همراه باشید.

1- در ابتدا باید وضعیت دندان و دهان خود را بررسی کنید و اگر به عفونت مبتلا هستید به دنبال درمان آن باشد. در این زمان کیفیت و حجم استخوان فک شما توسط متخصص ایمپلنت دندان دکتر صادق آقاجری مورد بررسی قرار می‌گیرد و نوع کاشت و ایمپلنت مشخص می‌شود.

2- اگر استخوان از ارتفاع ، ضخامت و استقامت مناسبی برخوردار نباشد؛ با استفاده از پیوند استخوان تقویت می‌شود و ارتفاع استخوان فک بازسازی می شود.

3- در مرحله سوم و پس از بهبودی و تقویت استخوان ها ، حفره دندان مورد نظر سوراخ می‌شود تا پایه ایمپلنت در درون آن قرار گیرد و روی آن با بخیه بسته می شود.

4- و در مرحله چهارم پس از گذشت دوره 2 الی 6 ماهه برای پیوند استخوان و ایمپلنت، زمان قرار دادن اباتمنت فرامی‌رسد. در این مرحله پزشک با باز کردن پیچ درپوش، قطعه اباتمنت را روی ایمپلنت نصب می‌کند.

اباتمنت

اباتمنت ایمپلنت دندان چیست؟ abutment اباتمنت یک قطعه واسط است که بر روی پایه ایمپلنت قرار میگیرد تا روکش ایمپلنت بر روی آن قرار گیرد و مراحل نهایی ایمپلنت انجام شود. روکش ایمپلنت همان تاج سفید رنگ دندان است.

اباتمنت در مرحله سوم کاشت ایمپلنت ، بر روی ایمپلنت و لثه قرار میگیرد و قالب گیری پس از آن انجام می شود. بعد از قالبگیری روکش ایمپلنت در لابراتوار دندانسازی ساخته می شود و بر روی ایمپلنت نصب می شود.

نمونه عکس ایمپلنت توسط دکتر صادق آقاجری

یکی از مواردی که قبل از ایمپلنت باید بدانید و آگاه باشید این است که عکس قبل و بعد ایمپلنت را بینید تا آشنایی کاملی با درمان خود داشته باشید.

در ادامه نمونه ایمپلنت های دکتر صادق آقاجری متخصص ایمپلنت با بیش از 20 سال تجربه کاشت ایمپلنت در ایران را مشاهده می کنید.

4.8/5 - (81 امتیاز)